Lahjoitettuna
2967 €

Polkuhintakeräys

Polkuhinta on foorumi, joka haluaa aktivoida pyöräilijöitä ja pyöräilystä kiinnostuneita ihmisiä tukemaan Ukrainaa sen taistelussa raakalaismaista hyökkääjää vastaan. Foorumin perusideana on, että osallistujat maksavat polkemistaan kilometreistä itse määrittelemäänsä tukisummaa keräyskassaan Ukrainan lasten hyväksi. Voit osallistua tähän Ukrainan tukikeräykseen vaikka et itse pystyisi tai haluaisi pyöräillä. Keräyksen isä voi polkea kilometrit puolestasi.

Osallistu tästä!

Ajetut kilometrit
4035km
(Pappa 2581km)
Varoja lahjoitettu
2967€
(Polkuhinta 0€)
Polkuhinta on kaikkien pyöräilijöiden lahjoituskertymä tällä hetkellä

Kyseessä ei ole itsenäinen rahankeräys. Kaikki lahjoitukset maksetaan Unicefin Ukraina-keräyksen yhteyteen perustettuun Polkuhinta-keräykseen. Kaikenlainen polkupyörällä liikkuminen luetaan tukisuoritteeksi, oli sitten kyse maantiepyöräilijöiden treenilenkistä tai vaikkapa Jopolla taitetusta työmatkasta.

Keväällä ja kesällä järjestetään avoimia yhteislähtöjä pyörälenkeille. Tällöin jokainen osallistuja maksaa edeltä sovitun kilometrikorvauksen keräyskassaan.

Tällä nettisivulla seurataan kampanjan edistymistä. Sivustoa päivitetään keväästä syksyyn julkaisemalla tilastoja sekä kuva- ja tekstimateriaalia matkan varrelta.

UNICEF

on YK:n mandaatilla toimiva maailman suurin lasten oikeuksia puolustava järjestö. Se perustettiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1946. Ensimmäisten edunsaajien joukossa olivat sodasta toipuvan Suomen lapset vuosina 1947 – 1951.

Autetaan Ukrainan lapsia

Ukrainassa on noin 7,5 miljoonaa lasta. Heistä lähes 3 miljoonaa elää pakolaisina maan sisällä tai lähialueilla. Lasten avun tarve on valtava. Unicef tukee keräysvaroillaan Ukrainan lasten perusterveydenhuoltoa, koulunkäyntiä, psykososiaalisen tuen järjestämistä jne.

Haluamme avata yhden uuden pikku puron, joka laskee Ukrainan avun valtaisaan virtaan. Ukrainan asia on meidän asiamme.

Slava Ukraini!

Pappa polkee

Pappa polkee on jo kesällä 2022 yksityisajattelusta syntynyt idea, joka nyt toteutetaan osana Polkuhinta -kampanjaa. Keräyskassa karttuu sitä mukaa, kun 71-vuotias pappa ja hänen 16 vuotta vanha polkupyöränsä taittavat taivalta.

Pappa itse sitoutuu muodostamaan keräykselle pesämunan maksamalla yhden euron jokaisesta polkemastaan kilometristä.

Lahjoitettuna

2967 € | 2581km

Lahjoituksia voi tehdä missä vaiheessa tahansa kampanjan aikana. Voit polkea ja raportoida omia suoritteitasi, liittyä Papan kilometreihin vapaavalintaisella summalla tai tehdä kannustuslahjoituksen Unicefin kampanjasivustolla.

PAPPA

Pappa (Kari Seppänen) on eläkkeellä oleva helsinkiläinen LVI-alan yrittäjä. Hän on harrastanut maantiepyöräilyä yli 40 vuoden ajan erityisen kiinnostuksen kohteenaan vuosittainen osallistuminen Ruotsissa järjestettävään maailman suurimpaan kuntoilijoille suunnattuun pyöräilytapahtumaan, Vätternrundaan.

Tänä kesänä papalla on tarkoituksena suoriutua tuosta 315 kilometrin matkasta kolmannenkymmenennen yhdeksännen kerran ja omistaa sekä itse Runda että siihen tähtäävät harjoituskilometrit Ukrainalle.

Kilometrien kerryttäminen on jo alkanut ja päättyy lauantaina 17. kesäkuuta, jolloin tämän vuotinen Vätternrunda ajetaan.

Jos harkitset osallistumista pappa polkee kampanjaan, pohtinet millaiseen kokonaismatkaan pappa mahdollisesti päätyy. Olettavasti 2000 kilometriä on realistinen arvio. Kenenkään ei kuitenkaan pidä pettyä, jos pappa polkisi lopulta vain 1500 kilometriä, kuuluuhan hän ikänsä puolesta jo tukevasti siihen väestönosaan, joka on herkkä kärsimään erilaisista krempoista.

2000 kilometrin olettamalla yhden sentin sitoumus aiheuttaisi 20 euron kustannuksen. Pappa polkee osioon osallistuville maksun aika koittaa kesäkuun loppupuolella, kun lopullinen kilometrimäärä on tiedossa.

Tervetuloa mukaan! Kyyti on turvallista, eikä vauhti tule kenenkään päätä huimaamaan.