Insamlat
2967 €

Polkuhinta-insamlingen

Polkuhinta är en plattform som syftar till att aktivera cyklister och personer intresserade av cykling för att stödja Ukraina i dess kamp mot en barbarisk angripare. Plattformens grundidé är att deltagaren betalar en valfri donationssumma för sina cyklade kilometer till insamlingen till förmån för ukrainska barn. Du kan delta i denna insamling även om du själv inte kan eller vill cykla. Insamlingens grundare kan göra det åt dig.

Delta här!

Antal kilometer
4035km
(Pappa 2581km)
Donerade medel
2967€
(Polkuhinta 0€)
Polkuhinta är den samlade aktuella summan av alla donationer.

Polkuhinta är igen fristående insamling. Alla donationer betalas till Polkuhinta-insamlingen som har etablerats i anslutning till UNICEFs insamling för Ukraina. Alla former av cykling räknas som en stödprestation, oavsett om det handlar om träningsrundor för landsvägscyklister eller till exempel pendling till jobbet med en vanlig cykel.

Under våren och sommaren arrangeras öppna grupputflykter på cyklar. Vid dessa tillfällen betalar varje deltagare en förutbestämd kilometersättning till insamlingen.

På denna webbplats följer vi kampanjens framsteg. Sidan uppdateras från våren till hösten med statistik samt bild- och textmaterial från den gemensamma resan.

UNICEF

är världens största organisation som arbetar för att försvara barnens rättigheter. Den grundades efter andra världskriget år 1946 och har sedan dess arbetat med FN:s mandat. Bland de första mottagarna av hjälp fanns barnen i efterkrigstidens Finland under åren 1947-1951.

Hjälp barnen i Ukraina

Hjälp barnen i Ukraina

Det finns cirka 7,5 miljoner barn i Ukraina. Av dem lever nästan 3 miljoner som flyktingar inom landet eller i närområden. Behovet av hjälp för barnen är enormt. UNICEF stöder med insamlade medel de ukrainska barnens grundläggande hälsovård, skolgång, arrangerandet av psykosocialt stöd osv.

Vi vill öppna en ny liten bäck som rinner in i den stora strömmen av hjälp till Ukraina. Ukrainas sak är vår.

Slava Ukraini!

Gubben (Pappa) trampar, bakgrund

Pappa trampar är en idé som föddes ur privata funderingar redan sommaren 2022 och genomförs som en del av Polkuhinta-kampanjen. Insamlingsfonden ökar i takt med att den 71-åriga gubben trampar på med sin 16 år gamla cykel.

Pappa åtar sig själv att skapa en grundplåt för insamlingen genom att donera en euro för varje kilometer han cyklar.

Insamlat

2967 € | 2581km

Donationer kan göras när som helst under kampanjens gång. Du kan cykla och rapportera dina egna prestationer, ansluta dig till gubbens kilometer med valfri insats eller göra en Heja på -donation genom Unicefs insamlingskonto.

GUBBEN SJÄLV

Pappa (Kari Seppänen) är en pensionerad VVS-entreprenör från Helsingfors. Han har varit aktiv inom landsvägscykling i över 40 år och har särskilt intresserat sig för att årligen delta i Vätternrundan, världens största motionscykellopp som körs i Sverige med start och mål i Motala.

Den här sommaren är pappas avsikt att genomföra den 315 kilometer långa resan för trettionionde gången och ägna både Vätternrundan och de föregående träningskilometrarna åt Ukraina.

Kilometersamlandet har redan börjat och avslutas lördagen den 17 juni, när årets Vätternrunda körs.

Om du överväger att delta i Gubben trampar-kampanjen kan du eventuellt fundera på hur långt han hinner trampa under kampanjtiden. Antagligen är en rimlig uppskattning 2000 kilometer. Ingen ska dock bli besviken om gubben hinner cykla endast 1500 kilometer - han tillhör ju redan den åldersgrupp som lätt kan drabbas av olika krämpor.

Om antagandet är 2000 kilometer skulle ett engagemang på en cent innebära en kostnad på 20 euro. Betala för deltagare i avsnittet "Gubben trampar" kommer i slutet av juni, när den slutliga totalsträckan blir fastställt.

Välkommen med på en cykeltur för Ukrainas barn! Farten är måttlig och gubben kör försiktigt!